Valmennus

Tietoinen ratsastus

Valmennus

Oletko kiinnostunut kehonhallinnasta ja siitä, miten istuntasi vaikuttaa hevoseen? Kiinnostaako sinua ensisijaisesti kehittää yhteistyötä hevosesi kanssa? Tiedätkö, miten auttaa hevosta liikkumaan tasapainoisesti?

Ohjaaan istuntapainotteista ratsastusta sekä (keho)tietoista maastakäsittelyä. Molempien missio on hevosikon yhteistyön kehittäminen, tietoisuuden lisääntyminen ja kehonhallinta.

HINTA
Valmennustuntien hinta on 50€/krt (sis.alv 24%).
Kesto noin 45min.

Maksuvaihtoehdot: käteinen, kortti, Edenred, E-passi ja Smartum.

Katso tulevat reissut ajankohtaista-sivulta.

Valmennus

Mistä on kyse?

MITÄ:
Istunta- ja tietoisuuslähtöistä ratsastusta sekä maastakäsittelyä.
Tunneillani otetaan huomioon jokaisen hevosen ja ratsastajan yksilöllisyys.
Avainsanoja ovat: istunta, hevosen oikein liikkuminen, tietoisuus tunnetiloista, kehotietoisuus sekä yhteys hevosen ja ihmisen välillä.

MIKSI:

Tasapainoisesti liikkuvan ratsukon liikkuminen on saumatonta ja se näyttää ulospäin siltä, niin kuin kaikki tapahtuisi helposti ja ajatuksen voimalla.

Jotta voimme kehittyä ratsukkona, tulee sekä ihmisen että hevosen osata liikkua ja tiedostaa oma kehonsa sekä tunnetilansa.
Tätä voimme harjoitella myös maastakäsin tehtävillä harjoituksilla.

Ihmisen ja hevosen täytyy molempien opetella liikkuminen yhdessä ja erikseen. Kehonhallinta ja hakeutuminen luonnolliseen tasapainoon ovat ensimmäisiä askeleita, jotta ratsukko voi toimia sujuvasti yhdessä.

Yhteys eli osapuolten välillä tapahtuva kuuntelu ja kunnioitus tuovat ratsastukseen sen lisäarvon, jota pelkkä tekninen suoritus tai tekeminen ei voi luoda.

HYÖTY:

Tietoinen ratsastaja osaa käyttää kehoaan ja tiedostaa tunteensa sekä ajatusmallit ja toiminnan niiden takana. Tämä luo ratsastajalle laajemman näkemyksen ratsastuksesta ja samalla lisää hyvinvointia sillä kehon ja mielen kuuntelu ja tarkkailu auttavat myös arkielämässä.

Hevonen, joka osaa itse hakeutua luonnolliseen tasapainotilaan kehon ja mielen tasolla on hyvinvoiva ja onnellinen hevonen, liikkuminen on tällaiselle hevoselle vaivatonta.
Lisäksi hevonen haluaa tehdä yhteistyötä ihmisen kanssa, jolloin yhteys ratsukon välillä on mahdollinen.

Tulen mielelläni myös pitämään aiheesta kursseja tai luentoa tallillesi!

Tärkeitä asioita ovat mm.:

  • Kehon ja mielen tietoisuuden kehittäminen
  • Ratsastajan keho ja mieli
  • Hevosen keho ja mieli
  • Yksilöllisten erojen huomioon ottaminen
  • Yhteyden löytäminen ratsukon välillä,
  • josta seuraa parempi yhteistyö ja onnistumisen tunteet molemmilla

Painopiste tunneilla on:

  • Tietoisuus ja yhteys hevoseen
  • Ratsastajan istunta ja tunnetila
  • Ratsun auttaminen kantamaan itseään ratsastajan alla
  • Sekä ratsukon toimiminen ja kehittyminen yhdessä

Peruutusehdot:

Valmennus tulee peruuttaa 24 tuntia ennen sovittua ajankohtaa. Mikäli peruutus tulee myöhemmin, ilman pätevää syytä, tai jätetään perumatta, peritään valmennuksen hinta täysimääräisenä.

Muille paikkakunnille sovituille reissuille ilmoittautuminen on sitova. Peruutus tulee tehdä 72 tuntia ennen sovittua ajankohtaa pätevästä syystä.

Palaa etusivulle tästä.